• Šv. Valentino dienai – 10 idėjų pramogoms Vilniuje

  • Šv. Valentino dienai artėjant, Vivid Vilnius komanda dalinasi 10 idėjų, kaip meilės dieną paversti įspūdingu ir įsimintinu nuotykiu. Magiškos Vilniaus miesto vietos, kvapnus karštas šokoladas, kerinti Vilniaus panorama, aktyvios žiemos pramogos ar teminė, specialiai šiai dienai sukurta ekskursija? Galbūt čia rasite idealią Šv. Valentino dienos pramogą ar idėją, kaip paįvairinti savo laisvadienius?

  • 1. Meilės tunelio magija. Ar žinote, kad Vilniuje yra magiška vieta, kur galima atrasti amžiną meilę? Tai – paslaptingas ir magiškas meilės tunelis, kuriuo praėję amžinais meilės saitais būna surišti. O ar žinote, kad meilės “burtai” stipriau veiks, jeigu susiėmę už rankų praeisite paslaptingu praėjimu? Rasite jį erdviame Pranciškonų gatvės kieme, kuris Meilės tuneliuku susijungia su Vokiečių gatvės kiemu. Tai vieta, kur gimė ir vystosi miesto legenda – smagu tikėti, kad čia paprastai galima paveikti likimą. Seniau ši vieta buvo vadinama “Nykštukų tuneliu” ar dar kitais vardais, bet neaišku iš kur prie tuneliuko atsiradęs medinis angeliukas “pašnibždėjo” – meilės…

  • 2. Plytelė „Obuoliukas“ – tobula pasimatymo vieta! S. Moniuškos skvere, Šv. Kotrynos bažnyčios pašonėje, galite rasti ypatingą grindinio plytelę – obuolio puselę, pagražintą širdelių motyvais. Tai – „Obuoliukas”, dailininko Gitenio Umbraso darbas, simbolizuojantis Biblijoje įamžintą Adomo ir Ievos pasimatymą rojuje… Nėra abejonių, kad ši vieta nuostabiai tinka pirmajam pasimatymui arba karštai įsimylėjusių susitikimams. Ar girdėjote, jog tai – stebuklinga vieta? Sakoma, jei čia įvyks pirmasis Jūsų pasimatymas, tikrai liksite kartu!

    S. Mokiuškos skveras turi dar kelias paslaptis. Žymiojo kompozitoriaus S. Moniuškos biustas (skulpt. E. Balziukevičius) – seniausias Vilniaus miesto paminklas, stovintis čia nuo 1922 m.! “Obuoliukui” parinkta idedali kaimynystė, nes kompozitorius gali būti laikomas meilės ir ištikimybės simboliu. Atvykęs į Vilnių vos septyniolikos, jis čia sutiko savo gyvenimo meilę – Aleksandrą Miulerytę, kuri jo širdyje “apsigyveno” visam gyvenimui…

  • 3. Mažųjų Radvilų rūmų rūsių žavesys kavinėje „Balti drambliai“. Pasimatymą savajam Valentinui paskyrėte ant plytelės „Obuoliukas“? Puiku! Bet vasario mėnuo orias nelepina, tad lauke ilgai būti nesinori? Ne bėda! Užsukite į kavinę “Balti drambliai” – ji čia pat, kitoje Vilniaus gatvės pusėje (Vilniaus g. 41). Vegetarišku maistu ir išskirtinėmis arbatomis garsėjanti kavinė įsikūrusi mažųjų Radvilų rūmų rūsiuose, o romantišką, atpalaiduojančią atmosferą kuria net tik paslaptinga prietema, bet ir lengvas smilkalų aromatas...

  • 4. Saldūs jausmai puodelyje – karštas šokoladas! Ar kada pastebėjote vitriną Pilies gatvėje, iš kurios žvelgia šokoladinė Alisa iš Stebuklų šalies?! Šokolado restorano “Pilies šokoladinės” (Pilies g. 8) aplinka stebuklinga – čia rasite tikrą šokolado kambarį! Ypatinga vieta, kvapnus karštas šokoladas, gabalėlis unikalaus skonio torto… arba tiesiog puodelis karštos arbatos puikiai sušildys mylinčias širdis. O ar žinojote, kad paskanavus šokolado, mūsų smegenyse vyksta tokios pat cheminės reakcijos, kaip ir įsimylėjus?

  • 5. Pasimatymui debesyse – Vilniaus televizijos bokšto restoranas. Šv. Valentino dienos pasimatymui ieškote ypatingos vietos? Pakilkite į apžvalgos aikštelę restorane „Paukščių takas“ (Sausio 13-osios g. 10). Restoranas įrengtas 165 m aukštyje – 19-ame TV bokšto aukšte, žiedinės formos restorano grindys apsisuka 360 laipsnių per 55 minutes. Jei dangus giedras, Vilniaus miestas ir jo apylinkės pro restorano langus matomos net 50 km spinduliu!

  • 6. Romantiška Vilniaus senamiesčio panorama. Ji plačiai atsiveria nuo Bastėjos kalno apžvalgos aikštelės (Bokšto g. 20). Tai vieta, kur XVI a. pr. pastatyta miesto gynybinė siena buvo sustiprinta bastėja – gynybiniu statiniu, kuris susideda iš bokšto, artilerijai skirtos pasaginės dalies bei juos jungiančio tunelio. Ilgainiui įtvirtinimai virto griuvėsiais, kuriuose, pasak legendos, apsigyveno siaubūnas Baziliskas… Jis nutykojo ne vieną įsimylėjusių porelę ar neatsargų praeivį. Dabar čia saugu! 1987 m. buvo įkurtas muziejus, kuriame galima susipažinti su Vilniaus fortifikacijos istorija ir ginkluote, pamatyti…Baziliską ir pasigrožėti nuostabia Vilniaus panorama!

  • 7. Žiemos pramogų mėgėjams – slidėmis per botanikos sodąNorite kartu pasidžiaugti žiemos malonumais? Išbandykite Kairėnų botanikos sodo slidinėjimo trasas (Kairėnų g. 43)! Jūsų laukia puikiai įrengta lygumų slidinėjimo erdvė: vaizdingi maršrutai, gerai prižiūrimos 4 km ilgio trasos. Belieka pridurti, kad slidėmis reikės pasirūpinti patiems… ir iki vakaro džiaukitės romantišku pasimatymu gryname ore (II, IV ir VII trasos veikia iki 21.00 val.).

  • 8. Adrenalino fanams – Liepkalnio slidinėjimo trasa! Esate žiemos pramogų entuziastai? Būtinai apsilankykite Liepkalnyje (Minsko pl. 2). Ten jūsų lauks slidinėjimo trasos, pritaikytos ir “pradinukams”, ir “ekspertams”, Snow parkas, keltuvai, slidinėjimo įrangos nuoma. Gerai papramogavus, atsipūsti galėsite čia pat veikiančioje kavinėje.

  • 9. Šv. Valentino dienai skirtoje ekskursijoje - valdovų meilės peripetijos! Su draugų kompaniją norite pasinerti į praeityje kunkuliavusių meilės istorijų verpetą? Pasirinkite specialią Vivid Vilnius ekskursiją “Amūras Valdovų rūmuose”, sukurtą būtent Šv. Valentino dienai. Pakviesime Jus nusiteikti romantiškai ir paklaidžioti po aistringiausių, paslaptingiausių, dramatiškiausių ir kurioziškiausių meilės istorijų, vykusių po Valdovų rūmų skliautais, užkulisius! Gerą nuotaiką ir įtraukiančias istorijas garantuojame!

  • 10. Meilė ir iliuzijos VINIL muziejuje! Meilė – visada magija, bet jei kartu su savo Valentina/u norite patirti kažką ypatingo… aplankykite VINIL iliuzijų muziejų (Vokiečių g. 6). Jūsų lauks stebinančios iliuzijų zonos, netikėti pojūčiai ir geros emocijos!