• Naujiena – teminė ekskursija apie Kalėdas!

  • Kviečiame susipažinti su šventiškiausia Vivid Vilnius naujiena – temine ekskursija “Šv. Kalėdų paslaptys” apie labai įdomią ir intriguojančią Kalėdų šventės istoriją! Kas pradėjo kalėdinių dovanų tradiciją? Kokia buvo tradicinė kalėdinė dovana? Kur buvo papuošta pirmoji Kalėdų eglutė? Iš kur kilo kalėdinių mugių tradicija? Kaip Kalėdas švęsdavo LDK didikai? Kas pradėjo prakartėlių statymo tradiciją? Klausimai pilasi lyg iš gausybės rago, o atsakymus į juos rasite žaismingoje ir intriguojančioje ekskursijoje „Šv. Kalėdų paslaptys“!
    Ekskursijos metu keliausime po šventine nuotaika alsuojančias senamiesčio gatveles, parkus ir aikštes, aplankysime gražiausias šiuolaikines kalėdines eglutes, stebinančias modernumu, bei rafinuotus XIX a. tradicijas menančius kalėdinius papuošimus. Taip pat aplankysime vietas, susijusias su Šv. Kalėdų šventės ištakomis, sužinosime, kaip Kalėdas švęsdavo skirtingos senojo Vilniaus tautos, pamatysime kalėdinių dovanėlių tradicijos “kaltininko” atvaizdą, o visi ekskursijos dalyviai gaus po tradicinę kalėdinę dovanėlę! Prisilieskime prie kalėdinio stebuklo kartu!
    Ekskursija “Šv. Kalėdų paslaptys” – puiki šventinė pramoga ar dovana Jūsų draugams, artimiesiems ar kolektyvui. Galite prisijungti prie ekskursijų pavieniams dalyviams arba užsakyti privačią ekskursiją tik savo grupei!