• Su gimtadieniu, Vilniau, arba kaip švęsime šiemet

  • Su gimtadieniu, Vilniau! Ir ne su bet kokiu, o 699-uoju! Vilniui švenčiant gimtadienį, nelikite nuošalyje ir pasinerkite į renginių gausą. O jų tikrai netrūks – nuo šviesų festivalio iki ekskursijų, nuo turizmo parodos iki Vilniaus požemių slėpinių.

  • Vilniaus gimtadienio progaIV-asis Vilniaus šviesų festivalis

  • Net penkis vakarus iš eilės, sausio 25-29 d. nuo 17 val. iki pat 23 val. Vilniaus gyventojai ir miesto svečiai galės pasinerti į magišką šviesų pasaulį. Senamiesčio gatvelės, skverai ir kiemai jau ketvirtą kartą pasidabins dvidešimties kūrėjų instaliacijomis. Šalia lietuvių menininkų darbų matysime šviesos meistrų iš Australijos, Ispanijos, Kanados, Nyderlandų ir Prancūzijos instaliacijas.

    Į Kalnų parko Dainų slėnį vilios įspūdingas oro balionų ir šviesų šou, o šventės pradžią skelbs simbolinis laikrodis, kurį įžiebs milžiniškas šviesos žmogus – 4.5 metro „ūgio“ Laikrodininkas. Laikrodis skaičiuos dienas iki 700-ojo miesto jubiliejaus.

    Vieną iš projektų, kuris nušvies buvusio Lukiškių kalėjimo erdvę, pristatys meninikas Romain Tardy – prancūzas, gyvenantis ir kuriantis Briuselyje. Jo darbas pavadintas “Didžioji Neryžtingumo Taryba” (“The Great Indecision Council”) jau apkeliavo nemaža pasaulio: demonstruotas Meksikoje, Japonijoje, Lenkijoje, Kinijoje ir kitur.

  • Turizmo parodoje ADVENTUR 2022 – dėmesys vietiniam turizmui

  • Sausio 28-30 d. kelionių aistruolius į Lietuvos parodų ir kongresų centrą LITEXPO pakvies Tarptautinė turizmo paroda ADVENTUR 2022.

    Tai – tarptautinis renginys, kuriame pristatomos turizmo kryptys Lietuvos organizatorių stenduose bei kaimyninių ir tolimų šalių atstovų reprezentacijose. Šiandienos situacija – tebesitęsianti pandemija – pakoregavo mūsų kelionių įpročius, todėl ADVENTUR 2022 didelį dėmesį skirs vietinio turizmo įvairovei pristatyti: Lietuvos miestų ekspozicijoms, pažintinių, edukacinių produktų pasiūlai, SPA, apgyvendinimo paslaugų tiekėjams, amatų bei meno dirbtuvėms.

    Parodoje laukiami ir kelionių mėgėjai, ir turizmo profesionalai – kiekvienas rasime naudingos informacijos ir įdomių pramogų! Atvykus į parodą bus galima pasitikrinti savo geografijos žinias, įsigyti aktyviam laisvalaikiui skirtos įrangos, bus galima “išragauti” Lietuvą, apsilankius kulinarinio turizmo organizatorių stenduose.

  • Senojo Vilniaus paslaptys – Vivid Vilnius ekskursijose

  • Ar gali būti geresnis būdas atšvęsti Vilniaus gimtadienį nei tyrinėjant gražiausias ir įdomiausias miesto vietas? Vivid Vilnius yra paruošęs puikių ekskursijų, kurios padės atskleisti tikrąjį Vilniaus veidą.

    „Įdomybės ir mitai apie Vilnių“ kartą ir visiems laikams pakeis tai, kaip Jūs žiūrite į Vilnių. Vilnius yra apipintas daugybe mitų, legendų ir gandų. O kas slypi už jų? Ateikite į ekskursiją – sužinosite.

    „Magiškas Vilnius“ pakvies leistis į nuo kasdienio praeivio akių pasislėpusių stebuklingų Vilniaus vietų paiešką. Dar sužinosite magišką kodą ir turėsite unikalią galimybę stebuklingąsias jėgas įdarbinti sau!

    „Stebuklai Vilniaus požemiuose“ lesi mums nusikelti iki pat senojo Vilniaus ištakų. Tiesiogine, ne tik perkeltine prasme. Galėsite ne tik pavaikščioti Gedimino laikų grindiniu, bet ir sužinoti, kodėl jį užklojo žemių sluoksniai.

    „Gražiausi Vilniaus kiemeliai“ jaukiai įsitaisę tarp judrių miesto gatvių, pasislėpę nuo miesto šurmulio, yra pasiruošę nustebinti visus – ir Vilniaus senbuvius, ir tuos, kurie pažintį su Vilniumi dar tik pradeda.

    „Bernardinų bažnyčios paslaptys“ kviečia Jus į netikėtų atradimų kupiną kelionę po uždarus, įprastai nematomus bernardinų ansamblio užkaborius bei ir gražiausia Vilniaus šventove tituluojamą Šv. Onos bažnyčią. Nusiteikite iššūkiams ir netikėtumams!

    „Antakalnio perlai“ pakvies susipažinti su kvapą gniaužiančiu paveldu. Čia – ir iš nebūties kylantys Sapiegų rūmai, ir nuostabi rotondoje Išganytojo bažnyčia, išlaikiusi originalų interjerą, čia – gražiausia pasaulio bažnyčia tituluojama Šv. Petro ir Povilo bažnyčia. Ateikite, pamatykite ir pamilkite barokinę Vilniaus karūną!

    Visas ekskursijas rasite Vivid Vilnius ekskursijų kalendoriuje, o bilietus įsigyti galite čia.