• Kviečiame į Ukrainos palaikymui skirtas ekskursijas

  • Ukrainai patiriant nuožmią Rusijos karinę agresiją, Vivid Vilnius kviečia drauge padėti broliams ukrainiečiams apginti savo valstybę – ateikite į ekskursiją „Duok penkis UKRAINAI“, kurios metu sužinosite daugiau apie glaudžiai susijusią Lietuvos ir Ukrainos valstybingumo istoriją ir atkaklią kovą su bendru priešu – Rusija, o visos surinktos lėšos bus paaukotos organizacijoms, teikiančioms pagalbą Ukrainai. Šlovė Ukrainai!

    Apie tai, kaip gimė ekskursijos „Duok penkis UKRAINAI“ idėja, sutiko papasakoti Vivid Vilnius direktorė, istorikė Daiva Kirvelienė.

    „Duok penkis UKRAINAI“ – kas tai?

    Šio projekto tikslas yra dvejopas. Visų pirma tai – tiesiama pagalbos ranka Rusijos užpultai Ukrainai, nes visos lėšos, surinktos už bilietus, bus paaukotos nevyriausybinėms organizacijoms, teikiančioms pagalbą Ukrainai. Bet kartu tai – ir tiesiama draugiška ranka mums, lietuviams, kad geriau suprastume Ukrainos istoriją, valstybingumo tradiciją ir ypatingai glaudžius ryšius su Lietuva, o taip pat – šiandieninės situacijos pavojingumą.

    Kuo ypatinga ši ekskursija, kuo ji skiriasi nuo kitų Vivid Vilnius ekskursijų?

    Ekskursija Ukrainai paremti „Duok penkis UKRAINAI“ iš esmės yra aukojimo forma, bet ekskursijos dalyviai ne tik paaukoja po 5 EUR (visą bilieto kainą) su Ukraina dirbančioms nevyriausybinėms organizacijoms, bet ir turi galimybę daugiau sužinoti apie Lietuvą ir Ukrainą siejančius ryšius.

    Kaip gimė ekskursijos „Duok penkis UKRAINAI“ idėja?

    Kilus karui Ukrainoje ir siautėjant Rusijos propagandai, tapo akivaizdu, kaip svarbu žinoti istoriją ir faktus, priešingu atveju labai lengva tapti propagandos taikiniu. Pastarųjų dienų įvykiams abejingų nėra, taigi natūralu, kad auga susidomėjimas Ukraina, jos istorija, ryšiais su Lietuva. Kodėl ukrainiečiai taip nuožmiai priešinasi Rusijos agresijai? Kodėl Lietuva muša visus rekordus, organizuodama palaikymą Ukrainai? Kas sieja mūsų šalis? Į šiuos ir kitus klausimus atsakysime ekskursijos metu.

    Ar ši ekskursija bus pastovi Vivid Vilnius ekskursijų tinklelyje?

    Labai norėčiau tikėti, kad mūsų broliai ukrainiečiai, demonstruojantys precedento neturintį herojiškumą kare dėl savo žemės, savo laisvės, savo tėvynės, įveiks okupantą ir šiai ekskursijai, kaip pagalbos Ukrainai išraiškai, nebus poreikio gyvuoti ilgai.

    Kol kas yra suplanuotos keturios ekskursijos:

    Kovo 5 d. 16.00 val.
    Kovo 6 d. 12.00 val.
    Kovo 11 d. 12.00 val. ir 14.00 val.

    Ekskursijų pradžia – nuo paminklo KAraliui Mindaugui Vilniuje, trukmė – 1 valanda. 

    Ar ši ekskursija skirta tik pavieniams dalyviams?

    Kol kas ekskursija „Duok penkis Ukrainai“ paskelbta kaip ekskursija pavieniams asmenims, bet jei norite užsakyti ją savo grupei – kreipkitės!

    Kaip galima prisijungti prie ekskursijos?

    Mūsų internetinėje svetainėje įsigykite elektroninį bilietą kaip į bet kurią kitą Vivid Vilnius ekskursiją. Po ekskursijos sekite naujienas – būtinai pranešime, kokiai organizacijai buvo paaukoti už bilietus surinkti pinigai.

    Įsigyk bilietus