• Paramai Ukrainai surinkome 300 eurų!

  • Dėkojame visiems, dalyvavusiems ekskursijoje „Duok penkis Ukrainai“ ir taip prisidėjusiems prie Vivid Vilnius organizuotos paramos Ukrainai rinkimo akcijos. Tik Jūsų visų dėka ši akcija pavyko sėkmingai!

    Kiek lėšų surinkta šios akcijos metu?

    Džiaugiamės galėdami pranešti, kad paramai Ukrainai surinkome 300 EUR, keturiose ekskursijose „Duok penkis Ukrainai“ iš viso sudalyvavo 60 asmenų.

    Kokioms organizacijoms paaukotos surinktos lėšos?

    Norėjome kuo visapusiškiau prisidėti prie pagalbos Ukrainai, todėl 150 EUR paaukojome „VšĮ „Mėlyna ir geltona“, teikiančiai paramą Ukrainos kariams, o 150 EUR pervedėme per platformą Aukok.lt projektui „Mūsų širdys ir rankos – Ukrainai!”. Ši parama bus skirta organizacijoms Lietuvos Raudonasis Kryžius, Lietuvos Caritas, Maltiečiai, „Maisto bankas“ ir „Gelbėkit vaikus“, kurios teikia humanitarinę pagalbą nuo karo bėgantiems ukrainiečiams. Manome, kad toks paramos paskirstymas leis prisidėti tiek prie Ukrainos, tiek prie jos žmonių palaikymo.

     

  • „Duok penkis Ukrainai“: svarbiausi skaičiai 

    Surinkta lėšų: 300 EUR
    Sudalyvavoonių: 60
    Paaukota: 

    VšĮ „Mėlyna ir geltona“ – 150 EUR
    „Mūsų širdys ir rankos – Ukrainai!” – 150 EUR

  • Kuo ypatinga akcija „Duok penkis Ukrainai?

    Sudalyvavę Ukrainai skirtoje ekskursijoje, ne tik finansiškai prisidėjote prie taip reikalingos paramos šiai karinės agresijos siaubiamai šaliai, bet ir sužinojote daug įdomybių apie Ukrainos istoriją, kultūrą, jos ryšius su Lietuva bei kovą su amžinu priešu - Rusija.

    Kaip gimė ekskursijos „Duok penkis UKRAINAI“ idėja?

    Kilus karui Ukrainoje ir siautėjant Rusijos propagandai, tapo akivaizdu, kaip svarbu žinoti istoriją ir faktus, priešingu atveju labai lengva tapti propagandos taikiniu. Pastarųjų dienų įvykiams abejingų nėra, taigi natūralu, kad auga susidomėjimas Ukraina, jos istorija, ryšiais su Lietuva. Kodėl ukrainiečiai taip nuožmiai priešinasi Rusijos agresijai? Kodėl Lietuva muša visus rekordus, organizuodama palaikymą Ukrainai? Kas sieja mūsų šalis? 

    Dar kartą dėkojame visiems, aktyviai dalyvavusiems ekskursijoje „Duok penkis Ukrainai“ ir taip prisidėjusiems prie brolių ukrainiečių palaikymo!