• TOP 7 kalėdinės pramogos Vilniuje 2021

  • Labai džiaugiamės, kad šiais metais kalėdinis šurmulys grįžo į sostinę su nauja jėga ir skubame pristatyti TOP 7 kalėdines pramogas Vilniuje. O pramogų kaip niekada gausu – nuo chorų koncertų iki 3D projekcijų, nuo kalėdinių miestelių iki kalėdinių eglučių netikėtose miesto erdvėse, nuo čiuožyklos iki kalėdinio bėgimo... o kur dar įdomios ir nuotaikingos ekskursijos su Vivid Vilnius! Belieka išsirinkti įdomiausią pramogą, o gal net išbandyti jas visas, ir nerti į džiaugsmingą švenčių sūkurį!

  • Kalėdiniai miesteliai skleidžia šventinę nuotaiką

  • Viliojantys dovanėlėmis ir saldumynais, kvepiantys prieskoniais ir kava, kalėdinių miestelių nameliai išsibarstę po visą sostinės centrą. Karšto gėrimo puodelį, gurmaniškų užkandžių rasite Odminių skvere – tiesiai priešais Katedros aikštę, kur, į vieną eilę surikiuoti mugės nameliai pakvies išsirinkti mielą dovanėlę. Čia rasite šiltų mezginių, originalių papuošalų, rankų darbo odos dirbinių, pačių nuostabiausių žaisliukų Jūsų kalėdinei eglutei ir dar daugiau!

    Lietuviškų delikatesų ar meduolių bei kitų saldumynų rasite kalėdiniame miestelyje, įsikūrusiame Vinco Kudirkos aikštėje. Karštais gėrimais ir labai gražiais kalėdiniais obuoliukais praeivius vilioja ir Lukiškių aikštės kalėdinis miestelis.

    O visi, kurie kalėdinių dovanų pirkimą palieka „paskutinei minutei“, labai laukiami Paupio turgavietėje! Gruodžio 17-19 d. ten vyks renginys Paskutinės minutės POP UP. Po vienu stogu rasite kruopščiai atrinktų prekių įvairiems skoniams ir poreikiams, kaip organizatoriai sako “nuo šokolado iki brilianto”.

    Šv. Kalėdos – gerumo šventė, todėl gruodžio 4 d. nuo 11.00 val. Rotušės aikštėje jau 19-tą kartą visus geros valios žmones pakvies tarptautinė Kalėdų labdaros mugė. Bus įrengta 30 stendų, kuriuose rasite originalių rankų darbo gaminių, suvenyrų, skanėstų iš įvairių šalių, o surinktos lėšos bus skirtos nevyriausybinėms organizacijoms, besirūpinančioms mažamečių, jaunimo ir pagyvenusių žmonių gerove.

  • 3D spektaklyje ant Katedros sienos – Č. Dikenso „Kalėdų giesmė“

  • Ar pasiilgote spalvingo šventinės 3D projekcijos-pasakos, rodomos ant Katedros sienos? Ji sugrįžo - visą kalėdinę savaitę gruodžio 25-30 dienomis nuo 17 valandos net septynis kartus per vakarą bus demonstruojama kalėdinė pasaka "Kalėdų giesmė. Spalvingas, prasmingas ir įsimintinas reginys, sukurtas pagal to paties pavadinimo anglų rašytojo Čarlzo Dikenso novelę, dar labiau sustiprins kalėdinę nuotaiką!

  • Pasijauskite lyg Alisa ... Kalėdų šalyje 

  • Vilnius jau dabar mirga spalvotomis švieselėmis, o puošybos fantazijai nėra ribų! Stiklo kvartalo akcentas – pasakiškas miško kampelis su stebuklingais grybais ir pakalnučių varpeliais, Savičiaus gatvėje esantis restorano “Balzakas” lankytojus traukia švytinčiu fasadu, o Didžiojoje gatvėje, prie Pacų viešbučio “užaugo” ledo pusnys. Pagrindinėms miesto aikštėms ir senamiesčio gatvelėms žada nenusileisti vilniečių ir miesto svečių pamiltos erdvės Paupyje ir Užupyje. Ypatinga menine instaliacija pasipuoš Baltasis tiltas – ją regėsime jau nuo gruodžio 2 d.

    Kavinės ir restoranai ne tik stebins nuostabiomis dekoracijomis, bet ir specialiu Kalėdiniu meniu – iki gruodžio 30 d. bus siūloma paskanauti ypatingų patiekalų ir desertų, tereikia keliauti gastronominiu maršrutu “Paragauk Kalėdinio Vilniaus”.

  • Kalėdų eglučių paradas Vilniuje

  • Pagrindinė sostinės Kalėdų eglė jau sužibo Katedros aikštėje, o gruodžio 4 d. vakare bus įžiebta eglutė-kankorėžis Rotušės aikštėje, kuri džiugins iki 2022 m. sausio 9 d.

    Galvojate, kad sostinėje pakas dviejų kalėdinių eglių? Anaiptol! Bus ižiebta dar dvidešimt viena kalėdinė eglutė! Gruodžio 2 d. 16 val. į eglutės įžiebimo šventę Sapiegų parke pakvietė Antakalnio bendruomenė – kalėdinėmis švieselėmis ir dekoracijomis nušvito visas parkas. Viena po kitos Kalėdinės eglės bus įžiebtos: Naujininkuose (Dariaus ir Girėno g. 11 kieme, gruodžio 2 d. 16 val.); Paneriuose (prie E. Andrė g. 19 namo, gruodžio 6 d.17 val.); Viršuliškių skvere (gruodžio 8 d. 13 val.); Pilaitėje (gruodžio 9 d. 18 val.); Žirmūnuose (gruodžio 14 d. 18 val.) ir kitose Vilniaus vietose – visas miestas spinduliuos šventinę nuotaiką!

    Kaip ir kasmet, kalėdinėmis puošmenomis džiugins ir Bernardinų sodas, nepastebėti neliks šventiškai pasidabinę Reformatų, St. Moniuškos, S. Gedos skverai ir kitos pamėgtos miesto vietos, tiltai – visas Vilnius pasiners į Kalėdinį spindesį!

  • Kalėdiniai renginiai miesto erdvėse

  • Kalėdinę atmosferą šventiniu laikotarpiui kurs ir šventiniai koncertai. Prezidentūros vidiniame kieme, šventiniu laikotarpiu atsivėrusiame lankytojams, net keturis Advento sekmadienius iš eilės vyks kalėdinių giesmių koncertai (pirmasis jau nuskambėjo pirmąjį Advento sekmadienį, lapkričio 28 d.). Prieš koncertus bus uždegama po vieną Advento vainiko žvakę (viena žvakė jau žiba), nuo 15 val. veiks arbatos namelis, o 16 val. chorai kvies pasiklausyti nuostabių kalėdinių giesmių.

    Šventiniu laikotarpiu norisi daugiau sužinoti apie Šv. Kalėdų esmę – kūdikėlio Jėzaus gimimą? Tuomet Jūs esate laukiami Bažnytinio paveldo muziejuje (Šv. Mykolo g. 9, Vilnius), kuriame galėsite apžiūrėti unikalią parodą „Štai žvaigždė! Gimimo scena: nuo Alpių kalnų iki Baltijos jūros“. Ekspozicijoje demonstruojami 29-i eksponatai: istorinės bei šių dienų meistrų darbo prakartėlės, bareljefai, paveikslai, skulptūros. Didžioji dalis – 20 vertybių – į parodą atkeliavo iš Vokietijos, 9 – iš Lietuvos, o seniausi eksponatai siekia net XV amžių.

  • Kalėdas pasitikime aktyviai!

  • Prieš didžiąsias metų šventes nepamirškite fizinio aktyvumo – juolab kad aktyvių kalėdinių pramogų sostinėje šiais metais tikrai netrūksta! Prie Baltojo tilto jau veikia šventinė čiuožykla! Šiemet ji yra uždara – tikra ledo arena, ir gana talpi – vienu metu čiuožti galės 68 žmonės. Čiuožykla veiks septynias dienas per savaitę iki pat 2022 m. kovo mėn. pradžios. Organizuojamos mokamos sesijos (45 min. trukmės kaina – 4,50 Eur, pačiūžų nuoma įskaičiuota) ir nemokami seansai  visi, kas nori, galės patobulinti savo čiuožimo įgūdžius!

    Aktyvaus laisvalaikio mėgėjai šiais metais vėl galės dalyvauti šventiniame bėgime – gruodžio 12 dieną jau 46-tą kartą šventiškai pasipuošę bėgimo entuziastai kviečiami dalyvauti Eurovaistinės Kalėdiniame bėgime.

  • Turiningos Kalėdos – su Vivid Vilnius ekskursijomis!

  • Gražiausių metų švenčių belaukiant, Vivid Vilnius kviečia pasidomėti Šv. Kalėdų tradicijomis, prisiminti papročius ir išgirsti intriguojančių istorinių įdomybių, susijusių su šia švente. Pakviesime Jus, mieli vilniečiai ir sostinės svečiai, į ekskursiją “Šv. Kalėdų paslaptys”. Ekskursija vyks prieš Kalėdas (gruodžio 5 d. 14 val., 19 d. 16 val.) ir antrąją Kalėdų dieną (gruodžio 26 d. 12 val.).

    Maloniai lauksime Jūsų ir kitose mūsų ekskursijose, kuriose kviesime pasižvalgyti po nepakartojamą Užupį, gražiausius sostinės kiemelius ar paieškoti magiškų Vilniaus vietų. O gal Jus domina požemių paslaptys? Mielai jas atskleisime savo ekskursijose!

    Jei ieškote dovanos savo artimiesiems, draugams ar sau pačiam, nepamirškite, kad ekskursija – originali ir rafinuota dovana. Vivid Vilnius dovanų parduotuvėje galite rinktis dovanų čekį privačiai ekskursijai ar kvietimą į ekskursiją pavieniams asmenims. O jei nežinote, kokią ekskursiją rinktis, siūlome universalų dovanų čekį ar kvietimą į ekskursiją   tuomet dovanos gavėjas ekskursiją galės išsirinkti pats. Visos Vivid Vilnius dovanos galioja net 12 mėn., tad dovanos gavėjas galės pasirinkti jam patogiausią laiką (galbūt tai bus vasara, o gal kitos Kalėdos). O geriausia yra tai, kad Vivid Vilniaus dovanas galite įsigyti internetu ir tai užtruks vos kelias minutes!

    Linkime Jums gražaus švenčių laukimo ir kviečiame susitikti Vivid Vilnius ekskursijose – įdomiai praleistas laikas, nepamirštamos istorijos ir gera nuotaika garantuota!