• TOP 7 kalėdinių dovanų idėjos neišeinant iš namų

  • Šiemet Kalėdos bus kitokios – dėl pasaulį krečiančios COVID-19 pandemijos į gražiausią metų šventę turėsime pasižiūrėti kitu kampu. Tikru galvosūkiu tampa ir kalėdinių dovanų pirkimas. Sakote, tokiomis sąlygomis dovanos rinkimas tampa misija neįmanoma? Anaiptol! Vivid Vilnius skuba Jums į pagalbą, kad išvengtumėte betikslio stumdymosi prekybos centruose. Atrinkome 7 geriausias kalėdinių dovanų idėjas: visas šias dovanas galima saugiai įsigyti internetu, o jūsų artimieji ir draugai bus tikrai pradžiuginti originalia ir apgalvota dovana.

  • 1. Skaitymo atradimai

  • Tikriausiai sutiksite, kad skaitymas – vienas prasmingiausių laiko leidimo būdų. Moksliniai tyrimai patvirtina skaitymo naudą: jie rodo, kad reguliarus skaitymas padeda atsipalaiduoti, mažina kraujo spaudimą ir gerina nuotaiką. O turint mintyje, kad karantine reikės praleisti dar ne vieną savaitę, knyga gali tapti tikru išsigelbėjimu. Knyga – puiki dovana bet kokio amžiaus žmogui.

    Patarimas: jei nežinote, kokią knygą dovanoti, siūlome rinktis knygyno dovanų kuponą (dauguma knygynų turi galimybę dovanų kuponą panaudoti el. knygyne, o knygos bus pristatytos tiesiai dovanos gavėjui). Taip pat dovanoms puikiai tiks ir mėgstamo žurnalo prenumerata ar nauja, netradicinė knygos forma - elektroninė knyga arba audio knyga.

  • 2. Stalo žaidimai

  • Kalėdas šiemet švęsime karantine, tad stalo žaidimai tampa puikiausia ir saugiausia pramoga visai šeimai! Įdomu, originalu ir nekasdieniška. Stalo žaidimai – puikus būdas įdomiai praleisti laiką su šeima, ir ne tik per Kalėdas. Iš gausybės stalo žaidimų tipų – strateginių, loginių, vakarėlių, kvizų ar kitų – tikrai rasite tinkamiausią.

    Patarimas: atkreipkite dėmesį, kiek žmonių, tikėtina, žais stalo žaidimą: jei dovaną renkate dviejų asmenų šeimai, rinkitės tik tuos žaidimus, kuriuos galima žaisti dviese.

  • 3. Bilietas į teatrą ar koncertą

  • Taip, žinome – horizonte kol kas matomas tik karantinas ir visos kultūrinės pramogos kol kas yra nepasiekiamos. Visgi nepamirškime, kad karantinas amžinai nesitęs. O mintis, kad, gyvenimui grįžus į įprastines vėžes, laukia taip pasiilgta kultūrinė pramoga, nuteiks optimistiškai ir padės šį nelengvą laikotarpį išlaukti lengviau. Beje, taip paremsite ir mūsų kūrėjus, kuriems dabar taip pat nelengva.

    Patarimas: jei nežinote, koks spektaklis ar koncertas patiktų dovanos gavėjui, rinkitės dovanų kuponą ir suteikite galimybę renginį išsirinkti pačiam dovanos gavėjui.

  • 4. Gerų įpročių formavimas

  • Prisipažinkime, visi mes nors kartą (o greičiausiai – ne kartą) esame pasižadėję naujus metus pradėti nuo naujų gerų įpročių. O dailūs ir išmanūs aksesuarai gali padaryti šį procesą lengvesniu ir žaismingesniu! Pavyzdžiui, stilinga gertuvė paskatintų gerti daugiau vandens, elektroninė knygų skaityklė padarytų knygų skaitymą patogesniu, o žingsnius skaičiuojantis laikrodis primintų, kad 10 tūkst. žingsnių galima nužingsniuoti ir savo namuose.

    Patarimas: kaip žinia, geriems įpročiams formuotis labiausiai koją kiša požiūris „nuo kito pirmadienio“, tad dovanoms rinkitės tuos aksesuarus, kuriuos dovanos gavėjas galėtų panaudoti iškart.

  • 5. Naujas hobis

  • Per šias šventes visi turėsime kiek daugiau laiko nei įprastai, tai kodėl nepadovanojus galimybės išbandyti naujo hobio? Galbūt dovanos gavėjas yra užsiminęs, kad norėtų išmokti piešti, megzti, fotografuoti, programuoti ar susikonstruoti mini robotą, tik vis pritrūksta laiko ir keleto daiktų? Kalėdos – puikus laikas priminti apie šiuos norus ir padovanoti „raktą“ į naują hobį.

    Patarimas: kaip dovana puikiai tiks „pradedančiojo“ rinkinukas, knyga, mokymų kursas ar nuotolinių mokymų platformos abonementas.

  • 6. Gurmaniškos dovanos

  • Kasmetinį susibūrimą prie vaišėmis nukrauto (dažniausiai – perkrauto) stalo šiemet pakeis nuotolinis bendravimas, tačiau tai dar nereiškia, kad Jūsų artimieji ir draugai turi likti be šventinių skanėstų! Gurmaniškų užkandžių, kepinukų, šokolado rinkinys ar vaisių krepšelis tikrai papuoš stalą ir dovanos šventinę nuotaiką, o kvapios kokybiškos arbatos puodelis sušildys net žvarbiausią vakarą. 

    Patarimas: Nepamirškite smulkiųjų verslininkų ir gamintojų – jie paprastai turi pasiūlyti originalių skanėstų, be to, šiuo metu mūsų palaikymas labai svarbus. Taip pat rinkitės saugų pristatymą į namus ar paštomatą.

  • 7. Pažintis su Vilniumi ekskursijoje

  • Vivid Vilnius komanda ragina Jus saugoti save ir aplinkinius bei kalėdines dovanas pirkti internetu.
    Saugių ir jaukių švenčių!