• TOP 7 vasaros pramogos Vilniuje 2021

  • Kokia vasara laukia vilniečių ir miesto svečių? Laisvesnė, šventiškesnė, dinamiškesnė ir įdomesnė! Numatyta daug įvairių renginių ir ekskursijų, parkai pasipuošė ne tik žiedais, bet ir meno kūriniais, atsinaujinusios miesto erdvės kviečia iš naujo jas atrasti, o vandens telkiniai vilioja malonia vėsa ir neįprastomis spalvomis. 2021-ųjų vasara Vilniuje tikrai bus įdomi, tad kviečiame susipažinti su TOP 7 vasaros pramogomis Vilniuje!

  • Atsinaujinę miesto muziejai

  • T. Kosciuškos gatvė 3 gegužę atsidarė Istorijų namai – naujausia Nacionalinio muziejaus parodų erdvė. Čia ne tik praplėsime savo žinojimo ribas, bet ir rasime jaukią poilsio zoną – čia esame kviečiami į renginių ciklą „Knyga ir kava“. Vilniaus miesto muziejus, tai dar viena vieta, atvėrusi duris karantino laikotarpiu. Vokiečių/Mėsinių gatvių kampe esantis pastatas tapo muziejumi, kuris skirtas Vilniaus miesto istorijai liepos 21 d. pakvies į naują parodą: „Neįgyvendinti XX a. Vilniaus projektai“.

  • Vandens terapija

  • Užplūdus vasariškam karščiui, vandens telkinio ieškoti toli už sostinės nebūtina – Vilniuje turime puikių poilsio erdvių prie vandens! Vilniuje yra aštuoni paplūdimiai, du iš jų įvertinti Mėlynosios vėliavos ženklu: Balsio (Žaliųjų ežerų) ir Žirmūnų paplūdimys prie Neries. Populiariausia – Balsio ežero pakrantė su smėlėtu paplūdimiu, patogia infrastruktūra ir ryškia smaragdine vandens spalva. Įdomus faktas – ryškiai žalia vandens spalva, kurios dėka Žalieji ežerai gavo savo pavadinimą, susidaro dėl didelio vandenyje ištirpusių karbonatų kiekio.

  • Paupio transformacija ir Portalas

  • Ar pamenate nelabai jaukų pramoninį Paupio rajoną Vilniuje? Su bohemiškuoju Užupiu besiribojantis Paupys pasikeitė neatpažįstamai ir tapo patrauklia ir stilinga gyvenimo ir pramogų vieta. Patogi, dviratininkams ir pėstiesiems pritaikyta Vilnios pakrantėje, Paupio turgus su ūkininkų gėrybėmis ir septyniolika vienoje vietoje įsikūrusių restoranų, jaukios krautuvėlės, modernus kino teatras „Pasaka“... O prie geležinkelio stoties gegužės pabaigoje „atsivėrė“ instaliacija Portalas, galintis „numalšinti“ kelionių troškulį, leidžiantis realiu laiku pamoti ranka Lenkijos miesto Liublino gyventojams.

  • Ekspozicijos parkų erdvėse

  • Įsikūręs pačioje Vilniaus istorinėje širdyje, apsigaubęs Vilnios kaspinu, pasidabinęs fontanais atsipūsti nuo miesto šurmulio kviečia Bernardinų sodas. Sode visada rasime malonų šešėlį ir žydinčių augalų gausą bei botanikos ekspoziciją! Netoli ir Užupio Kūdrų parkas, tapęs laikinu modernaus meno – skulptūros – prieglobsčiu. Jame iki liepos 31 d. organizuojamos nemokamos meno pažinimo ekskursijos. Jeigu norite pasinerti į tikrą gamtos harmoniją – jūsų laukia Vilniaus botanikos sodo Kairėnų ir Vingio skyriai. Nuo liepos 14 d. miesto svečiai ir vilniečiai gali užsukti į atsinaujinusį Reformatų sodą  tai dar viena žalia oazė malonim laiko praleidimui! 

  • Festivalių įvairovė

  • Sporto renginių kaleidoskopas

  • Vilnius gali didžiuotis sportui pritaikytomis erdvėmis: prie Baltojo tilto, Vingio parke, Žvėryne prie Valakampių tilto – visi norintys aktyviai leisti laiką ras savo vietą. Vasarą bus gausu renginių: Vingio parke liepos –rugpjūčio mėnesiais vyks „Vasara sveikiau“ – šeimoms skirtas nemokamas renginys. O kur dar bėgimai! Liepos 17-18 d. ištvermę išmėginti kvies Vilniaus 100 km. bėgimas, o rugpjūčio 14 d. vyks Moterų bėgimas. Dviračių sporto fanus IKI Velomaratonas sukvies rugpjūčio 22 d.

  • Netikėti Vilniaus atradimai

  • Vivid Vilnius visą vasarą kvies Jus pasivaikščioti po netikėtas ir gerai pažįstamas Vilniaus erdves, šventoves ir kiemelius. Nersime į požemių paslaptis, ieškosime magiškų Vilniaus vietų, gėrėsimės nuostabiomis sostinės panoramomis. Taip pat netrukus Jums pristatysime ir naujų ekskursijų maršrutų. Laukiame jūsų savaitgalio ekskursijose arba individualiose, tik jūsų grupei skirtose ekskursijose! Visą informaciją rasite mūsų svetainėje: https://www.vividvilnius.lt/.